De meeste bedrijven of ondernemers hebben een bedrijfspagina op LinkedIn. Om allerlei redenen volgen mensen deze pagina’s: je werkt er bijvoorbeeld of je bent een klant of leverancier van het betreffende bedrijf. Weer anderen zijn echt geïnteresseerd in wat er op deze pagina’s gepubliceerd wordt.

Deze pagina’s zijn altijd een beetje achtergesteld gebleven op LinkedIn, vooral bij veel kleine of middelgrote bedrijven straalde het professionaliteit uit om er één te hebben zodat het logo in de werkervaring lijst, van je persoonlijk profiel, stond en als het bedrijf werd gezocht in de LinkedIn search het ook doorlinkte aan deze bedrijfspagina. Maar veel met content en updates werd er niet gedaan.

Grote ondernemingen waren er al actief mee aan de slag gegaan met: corporate nieuws, vacatures en branche updates. Deze pagina’s hebben vaak duizenden volgers, over het algemeen omdat ze ook evenzoveel werknemers hebben of zij zijn dé vertegenwoordigers van hun werk- of vakgebied.

Meer volgers op jouw LinkedIn bedrijfspagina

Nu heeft LinkedIn een manier geïntroduceerd om jouw connecties simpel en direct uit te nodigen om de bedrijfspagina die jij beheert te gaan volgen.

  • Ga naar jouw bedrijfspagina op LinkedIn, let erop dat je als ‘beheerder’ op je pagina zit >> je kunt in de bovenbalk switchen als beheerder naar bezoeker (lid) en andersom.

LInkedIn balk bezoeker

LInkedIn balk beheerder

  • Als beheerder van de pagina kun je hier alles aanpassen en veranderen. Aan de rechterkant zie je een kolom met erboven: “Breid de doelgroep van uw pagina uit” met 3 van jouw connecties eronder. Daaronder staat op een knop: “Meer connecties uitnodigen”, klik hier op!

LinkedIn doelgroep uitbreiden

  • Een pop-up laat je simpel en overzichtelijk kiezen uit al jouw connecties die je wilt uitnodigen d.m.v. deze personen aan te vinken en als je door de hele lijst bent gegaan alle geselecteerden in één keer uit te nodigen. Voilá, heel snel en makkelijk.

 

Het werkt!

De bedrijfspagina van Donia Media is in een paar dagen tijd enorm gegroeid, dus het werkt erg goed! Leuk als je na het lezen van deze tip ook onze LinkedIn bedrijfspagina gaat volgen, want dat blijft ook een goede manier om meer volgers te krijgen… gewoon aardig vragen 😉