Zakelijke ghosting

Zelf had ik nog nooit van Ghosting gehoord tot zeg 1,5 jaar geleden. Ja ja, ik heb mij begeven op Parship, Inner Circle, Happn* en ook Tinder ja… ;-|

Flashback:

Na een relatie van 15 jaar met: een tweeling, een huis, een auto en een kat was het op. Het was tijd om (weer) mijn eigen weg te gaan.
Na 2 jaar had ik alles zo’n beetje op de rails en voelde ik dat ik graag wilde daten.

Flashforward:

Zo’n app installeren, profieltje aanmaken en een leuke tekst schrijven, het is mijn werk: teksten schrijven en foto’s erbij zoeken, dus dat ging voortvarend. Ook het starten en onderhouden van dialogen is mij niet geheel vreemd, de eerste dates volgden al snel.
Ik vond het super leuk en genot van alle afspraken, ook van de vreemde, gekke, vervelende en soms verwarrende ontmoetingen. Story telling is ten slotte ervaringen opdoen en delen.
Maar toen de verwachtingen, ‘wat een leuke date was dat, ik stuur een berichtje voor een volgende…” En dan … Niks, noppes, nada terughoren. *PoEf* weg, nergens meer op reageren, als van de aardbodem verdwenen! Dat is Ghosting dus.

Beantwoord jij alle vragen en verzoeken?

Je hoort en leest veel mensen vaak verkondigen dat sales en new business lijken op daten. Het schuurt op veel vlakken ook langs elkaar.
In deze tijden van meer en langer online zijn, iets dat ik altijd al was, merk ik een bepaald soort versterkt opportunisme op. Je zou ook kunnen zeggen gebrek aan etiquette.

Etiquettes of misschien eerder gedrags’regels’ zijn volgens mij nodig op met name LinkedIn. Dit platform is slachtoffer aan het worden van zijn eigen succes! Zakelijk en privé lopen hier door elkaar en waar ik altijd zei dat dat de kracht was van LinkedIn, begint dat nu ook zijn zwaktes te tonen.
Ik stuur mijn bericht niet ‘copy paste’ aan 200 personen tegelijk. Ik zet niet een vraag uit en kies selectief waar ik op reageer en ik probeer altijd iedereen antwoord te geven, positief of negatief, op elk verzoek of vraag die ik krijg. Ervaring leert mij dat elk contact waardevol blijkt te zijn op termijn!
Dat kost soms veel tijd, en lijkt soms hopeloos of doelloos maar wie ‘a’ zegt, moet ook ‘b’ zeggen.

Hoe kijk jij hier tegenaan? Merk jij dit ook of doe jij dit zelf?

 

 

*Oh ja, ik ben al lang van die apps af! Ik heb via één van die apps een hele leuke vrouw ontmoet <3