1: Je kunt een langere headline schrijven als je het invult op je mobiel! Dit is dé plek voor een pitch over jezelf en je expertise. Het eerste stukje dat wordt gezien op jouw LinkedIn profiel, zorg er daarom ook voor dat het er goed uitziet! Schrijf meer dan alleen je functietitel, waar ben jij goed in, welke problemen kun jij oplossen etc. Op je mobiel heb je er ongeveer 200 tekens voor, op je desktop 120.
2: Uitnodigingen terugvinden. Geregeld kijk ik wie ik uitnodigde en of deze niet al heel lang ‘openstaat’, je hebt er vaak een heel gericht doel mee, dus moet je dit bijhouden. Via: https://lnkd.in/dh8ak-q zie je het overzicht van iedereen waar jij een uitnodiging naartoe hebt gestuurd. Je kunt, heel handig, je persoonlijke bericht die je erbij schreef ook lezen, … je schrijft er toch wel een berichtje bij!? Anders is dat een tip in deze tip!
3: Meldingen van een nieuwe blog. Je hoort van iedereen, bloggen bereikt mensen, het verhoogt de interesse in jouw kijk op de zaken en dus ook jouw producten en/of diensten. Je gaat dus bloggen!
Maar bereiken jouw LinkedIn-blogs de laatste tijd minder mensen? Dan kan dat zeer goed kloppen. LinkedIn stuurt namelijk geen meldingen meer aan mensen uit je netwerk. Er is een makkelijke oplossing zodat jouw berichten wel meer gelezen zal worden door je connecties: deel je blog zelf zodat de blog op de tijdlijn terecht komt.
4: Zet je meldingen aan of uit. Het aantal meldingen uit je netwerk groeit snel mee wanneer je netwerk ook flink groeit. Dat kan heel handig zijn, je krijgt overal een melding van en je bent overal van op de hoogte. Maar het kan ook vervelend zijn, sommige meldingen wil je niet of het zijn er teveel! Je kunt vrij gemakkelijk al je meldingen controleren.
Uitzetten op je pc:
Klik bovenin het menu op het belletje eronder staat “meldingen”.
Links staat: Verbeter uw meldingen, klik hierop en loop de lijstjes af. Je kunt ook in de tijdslijn van deze meldingen d.m.v. de drie zwarte puntjes rechtsboven in de meldingen klikken, er verschijnen dan ook opties voor deze meldingen of persoon!
Toch weer aanzetten:
Als je toch je meldingen weer wilt ontvangen, of je mist toch bepaalde updates vanuit je netwerk, zet je ze weer gewoon aan, door naar deze melding pagina te gaan en via het Verbeter uw meldingen het aan te zetten.
5: Aanbevelingen. Zijn deze echt belangrijk? Ja, een aanbeveling is erg belangrijk! Jouw LinkedIn profiel is ingericht zodat jij jezelf perfect presenteert. Dat weten bezoekers aan jouw profiel natuurlijk ook. Een aanbeveling is iets dat een ander persoon over jou schrijft. Dit is persoonlijk én soms verrassend. Hoe mensen jou ervaren is niet zoals jij het ziet, dus een goede zaak op jouw profielpagina. Daarnaast bevestigt het vaak zaken die jijzelf aangeeft.
Hoe kom je aan aanbevelingen? Door er gewoon naar te vragen. Je manager, collega’s, opdrachtgevers of andere in je directe netwerk zijn altijd wel bereid om dit voor jou te doen én weet je wat nou zo goed is hieraan, jij kan hetzelfde voor hen doen!
Veel succes met deze tips op LinkedIn!